Medlemsförmåner -

Hur blir en PSI till?

Personlig säkerhetsintroduktion, PSI är rentalbranschens säkerhetsblad för maskiner. Vid hyra av maskiner följer PSI med ut till kund, antingen i pappersformat eller digitalt. Men hur är egentligen arbetsgången när en PSI blir till?

När ett medlemsföretag köper en maskin registreras den i SRAs produktförteckning av en arbetsgrupp kallad kodgruppen. De tilldelar maskinmodellen en SRA-kod och sorterar in den i klassificeringssystemet för maskiner.

SRA-koden används även för att strukturera innehållet i PSI för olika produktgrupper, till exempel har alla batteridrivna cirkelsågar samma grundmall för PSI.

När maskinmodellen registrerats skickas ett mejl till aktuell leverantörspartner, som bidrar med en viktig del i PSI-processen genom att komplettera med bild, bruksanvisning och tekniska data som buller- och vibrationsvärden.

PSI-guidens hemsida

Den ifyllda PSIn skickas sen till granskning. SRAs granskare kontrollerar att bruksanvisningen och data är korrekt. När PSIn godkänts publiceras den på hemsidan www.psiguiden.se och blir tillgänglig för medlemsföretagen att skicka ut till kunderna.

Demo-länkar
https://psi.srakod.se/psi/58f301d920/se/1840b91382
https://psi.srakod.se/psi/58f301d920/se/9ab461191c
https://psi.srakod.se/psi/58f301d920/se/313c9fa7f9

Relaterat.

Medlemsinfo
Nyhetsbrev 2/22 Juni 2023

Styrelsen och Anna vill passa på att tacka alla medlemmar och partners för ert arbete första delen av 2023 och passa på att önska er alla en härlig sommar. Tack alla er som deltog på Rentaldagen. Rentaldagen gick av stapeln 11 maj i Skellefteå på…

Medlemsinfo
Ny Branschansvarig på Rentalföretagen

Rentalföretagen har anställt Monika Rubensson som branschansvarig. Monika tillträder tjänsten den 1 augusti. Monika har gedigen erfarenhet av Rentalbranschen och kommer närmast från JLG där hon var försäljningschef för den nordiska marknaden. Hon har också erfarenhet från sin tid i Liftutbildningsrådet (LUR). Tiden i LUR…

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.