Energi och klimat -

Byggindustrin – välj biometri mot byggkriminalitet

Över 70 personer engagerade personer från byggindustrin deltog på Rentalföretagens öppna branschmöte den 29 november om biometri för personidentifiering.

Över 70 personer engagerade personer från byggindustrin deltog på Rentalföretagens öppna branschmöte den 29 november om biometri för personidentifiering. Föreningens rekommendation är att det är nödvändigt att satsa på biometrisk identifiering vid inpassering och registrering på byggarbetsplatsen. 

Rentalföretagens ställningstagande är ett konkret och viktigt steg för att motverka det utbredda fusket med korthantering. Utifrån stödet från mötet riktar vi en uppmaning till hela byggindustrin med våra kunder, beställare och entreprenörer i spetsen – välj biometri på din nästa arbetsplats, kräv att ID06 stoppar nedsläckning av Mifare så att övergången till biometri kan ske säkert och effektivt.

Mötet spelades in så att den som vill kan lyssna på mötet i efterhand:

Klicka här för att ladda ner mötesinspelning och dokumentation

Läs även vad branschtidningarna skriver om Rentalföretagens rekommendation:

Replik: ”Låt oss föra konstruktiva samtal om byggfusket”
Byggindustrin 2021-12-15

DEBATT: Med biometriskt tekniksprång får vi trygga och säkra byggarbetsplatser
Husbyggaren 2021-12-06

Rentalföretagen vill skynda på biometrisk avläsning
Byggvärlden 2021-11-29

Rentalföretagen kallar till möte om nya ID06-korten: “Satsa på biometri direkt”
Byggindustrin 2021-11-25

Relaterat.

Medlemsinfo
Stämma Rentalföretagen och Rentaldagen 2023

I år styr vi vår uppmärksamhet mot norra Sverige där det just nu händer historiska saker gällande den gröna omställningen för hela landet. Av den anledningen erbjuder vi även ett program för onsdag eftermiddag. Varmt välkomna önskar Styrelsen. .

Medlemsinfo
Vill du vara med och forma framtidens Liftutbildning ?

En trygg arbetsplats där medarbetare ges rätt förutsättningar att använda och framföra mobila arbetsplattformar är viktigt för att skapa en säker arbetsmiljö. Det ligger också väl i linje med FNs hållbarhetsmål som bland annat handlar om att skapa hållbara förutsättningar för människor. Rentalföretagen genom liftutbildningsrådet…

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Lämna följande fält tomt