Medlemsinfo -

Nyhetsbrev 1/2023 från Rentalföretagen

Hej på er alla,

Jag har nu varit på plats på Rentalföretagen sedan i januari och har passat på att bekanta mig med verksamheten genom att träffa partners och medlemmar över landet vilket har varit mycket intressant och inspirerande. Jag har också deltagit i några av våra utskott för att höra mer om det fantastiska arbete utskotten driver tillsammans med oss på Rentalföretagen och branschen. Ser framemot att få ta del av allt ni gör framåt.

Startade min introduktion med årets första styrelsemöte och besök hos vår partner Dustcontrol i Norsborg där vi fick en fabriksvisning och presentation om arbetsmiljö och damm.

I början av februari tog jag mig till Hälsingland och träffade Johan Bång vd för InBy Rental och styrelseledamot i Rentalföretagen. Besökte depåerna i Hudiksvall, Bollnäs och Söderhamn där fokus var att praktiskt prova på uthyrning, utkörning, returer och montage.

I månadsskiftet flög jag till Luleå där jag träffade ordförande i Rentalföretagen Bodel Blom, vd på Byggutrustning. Vi tog en gemensam tur via Luleå, Skellefteå och Umeå där vi träffade Heri, Lambertsson, Skanska Rental, OF maskin, Renta och Alimak för att höra mer om verksamheterna, hur vi kan utveckla Rentalbranschen och vårt samarbete ytterligare.

I Skellefteå passade vi på att besöka Wood hotell Elite för en avstämning inför årsstämman och Rentaldagen som går av stapeln 10-11 maj. Klicka här för att se programmet.

Nästa tur gick till Helena C Larsson, Rentalföretagens kassör och styrelseledamot. Första stoppet var Malmö och Säve Hyrmaskiner där vi diskuterade klätterplattformar och skillnader mellan regelverk i olika länder. Eftermiddagen tillbringade vi tillsammans med Hilti och flertalet medlemmar för en workshop. Vi diskuterade Hållbarhet och Digitala tjänster i Rentalbranschen. Nästa morgon åkte vi till Rallco där vi hade en intressant och givande diskussion kring medlemsnytta och kommunikation.

Vi tog oss vidare till Ättekulla industriområde i södra Helsingborg och besökte Pamil Modulsystem för en presentation av deras verksamhet som innefattar tillverkning och uthyrning av modulbyggnader för kontor, personalutrymmen, förskolor och skolor. Vi besökte även deras verkstad där dom bygger modulerna.

I Billeberga passade vi på att träffa Wiklund Trading, en av våra partner i regionen, för att samtal om hur de arbetar och driver företaget framåt samt hur deras utmaningar ser ut. Tog oss vidare till Båstad för en träff med JLM Group och fick höra om deras utvecklingsresa. Vi avslutade dessa dagar med ett besök på Lyft & Byggkranar och Lyft & Byggmaskiner, där Helena C Larsson är vd. Vi fick en genomgång av deras verksamhet samt en tur på deras depåer.

Kommande veckor väntar fler besök hos medlemmar och partners runt i Sverige. Ser framemot att träffa er på Rentalgagen samt resterande besök under våren och sommaren 2023.

Väl mött/Anna Sjöblom Vd Rentalföretagen.


Läs vidare och följ oss på:

Relaterat.

Medlemsinfo
Nyhetsbrev 2/22 Juni 2023

Styrelsen och Anna vill passa på att tacka alla medlemmar och partners för ert arbete första delen av 2023 och passa på att önska er alla en härlig sommar. Tack alla er som deltog på Rentaldagen. Rentaldagen gick av stapeln 11 maj i Skellefteå på…

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.