ERAs tjänster

Rentalföretagen är medlem i den europeiska branschorganisationen European Rental Association som är den representativa föreningen för rentalbranschen på europeisk nivå.

European Rental Association

Rentalföretagen är medlem i den europeiska branschorganisationen ERA, European Rental Association. ERA beskriver som sin viktigaste uppgift att främja rentalkonceptet för att underlätta en fortsatt tillväxt av rentalbranschen genom att skapa en öppen europeisk marknad, i en mycket större skala än någon nationell marknad. För att uppnå detta mål fungerar ERA som den representativa föreningen för rentalbranschen på europeisk nivå, vilket kompletterar de nationella branschföreningarnas aktiviteter lokalt.

Prioriteringsområden och tjänster

Vi har samlat några av ERAs prioriteringsområden och tjänster som Rentalföretagens medlemmar kan ha nytta av.

ERA har samlat fallstudier från några av de företag som går i täten när det gäller att digitalisera sina affärsmodeller. De undersöker också några av de utmaningar som ledande uthyrningsföretag har ställts inför när de implementerar och rullar ut digitala lösningar.

ERA om digitalisering

Genom att hyra utrustning kan företag och privatpersoner bidra till en mer hållbar värld på olika sätt. ERA har tagit fram information som ska underlätta för rentalföretag att kommunicera om branschen som en cirkulär modell.

Läs bland annat studien Carbon Footprint of Constructions Equipment som visar på att uthyrning som affärsmodell kan leda till betydande minskningar av koldioxidavtryck.

ERA Carbon Footprint of Constructions Equipment

ERA har även utvecklat Equipment CO2 Calculator, ett verktyg som kan användas för att beräkna och utvärdera klimatpåverkan för byggutrustning och dess användning.

ERA Equipment CO2 Calculator
ERA om hållbarhet

Vet du entreprenörer som står inför ett val mellan att hyra eller köpa en maskin? Läs då ERA:s Discover Rental guide som ger en bra överblick för varför det lönar sig att hyra maskiner och utrustning.

Till din hjälp finns även TCO, Total Cost of Ownership Calculator, ett verktyg som finns som stöd för att räkna ut om det i en specifik situation är mest lönsamt att äga eller hyra sin utrustning. TCO bedömer den faktiska kostnaden för utrustning genom att beräkna investeringens totala ekonomiska värde.

ERA Discover Rental Guide
ERA Total Cost of Ownership Calculator (TCO)
ERA Reasons to Rent

ERA Market Report har varit referenskällan för marknadsanalyser av den europeiska marknaden för uthyrning av maskiner utrustning sedan 2008. Rapporten analyserar 15 olika europeiska marknader som står för 95% av rentalindustrin, inklusive Sverige. Rentalföretagen har alltid tillgång till den senaste rapporten.

ERA Market Report

En del av det europeiska nätverket

Genom medlemskapet i ERA, ges Rentalföretagens medlemmar möjlighet att dela erfarenheter med kollegor utanför Sveriges gränser. ERA anordnar digitala diskussionsforum, årliga konferenser och mässor, bland annat ERA Convention och European Rental Awards. Håll dig uppdaterad genom ERAs eventkalender (erarental.org).

Relaterade dokument och länkar:

ERA (erarental.org)

Relaterat.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.